+359 (0)886 585665
+359 (0)898 698656
позвънете ни!
0
 • Вашата количка е празна.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Предлагаме Ви най-популярните въпроси и отговорите на тях, но ако Вие имате други въпроси за използването или по монтажа на системата, то нашите висококвалифицирани специалисти винаги са готови с радост да отговорят и на тях!

Монтирането на качествено санитарно оборудване и професионалният му монтаж не дават 100 % гаранция от наводняване /протичане на вода/. Както сочи статистиката на наводненията, в основната си част (до 40% от общото число) се случва в първите две години, след като новодомците са се настанили в новите си жилища. Именно по  това време се проявяват всички скрити дефекти на санитарно-техническото оборудване и на монтажа. Не бива да се пренебрегва и фактът, че понякога в бързината или поради разсеяност кранът може да остане отворен. По размера си щетата, която се нанася на имуществото, наводненията /протичанията на вода/ заемат второ място след пожара.

Наличието на застрахователна полица няма да ви опази от аварии в системата на водоснабдяването и на отоплението. Застраховането ще ни помогне само да избегнем крупни материални загуби за ремонт нанашето жилище и на жилищата на съседите отдолу, но не може да Ви опази от извършване на ремонтни работи при наводнение. Изплащането  на застрахователна полица винаги е по-малко от Вашите загуби по извършване на ремонта.  Монтирайки системата «GIDROLOCK» Вие получавате надеждна защита от наводнение. Необходимо е, обаче, да се помни, че застрахователната полица изплаща компенсация в пределите на лимита, указани в полицата. Ако съседът под Вас има евроремонт, а гражданската отговорност е застрахована само за няколко хиляди рубли, то оставащата сума за човека, който е допуснал наводнение, ще трябва да бъде платена самостоятелно от него. Дефектите, свързани с наводненията, често се появяват след като изтече известно време. Към дадения момент застрахователното дружество вече е пресметнало цялата щета и е извършила плащане за Вас. А у вас с течение на времето се изяснява, че ще трябва да извършите допълнителни ремонтни работи ,за да поправите последствията от наводнението (например: наводнили сте жилището през лятото, а през зимата става ясно, че в жилището е студено и влажно заради разваляне на отоплителя в резултата на станалото наводнение). Да се получат пари за едно застрахователно събитие допълнително, а и още повече чак след половин година е много сложно.  За да докажете това, ще трябва да се извършва експертиза и дълго да се доказва, че това са все резултати от едно наводнение.

Авария на системата за водоснабдяване в извънградска къща може да доведе до съществена и много по-голяма щета, отколкото аварията на водопровода в апартамента. Това е свързано, преди всичко, с продължителното отсъствие на хората от извънградската къща. Ако се спука тръбата в апаратамента, то съседите отдолу рано или късно ще извикат аварийната служба и тя ще прекъсне водоподаването. В зизвънградската къща при авария на водоснабдяването водата ще залива дома до идването на собственика. В практиката не са редки случаите, когато за седмица отсъствие на хората е залят целият партерен етаж.

Практически всеки от нас се е сблъсквал с протичане на вода в жилището или както често наричат това наводнение. Ремонтът на своето жилище и на жилищата на съседите отдолу заради спукани тръби, протекъл кран или заради обичайна разсеяност и забравяне е скъпо удоволствие. Той носи на виновника не само материални загуби, но и неприятни обяснения със съседите отдолу. Системата «GIDROLOCK» е предназначена за контрол и предотвратяване на протичания както в системата на водоснабдяването (гореща, студена вода), така и за отоплителната система. Системата е разработена за използване в апартаменти, извънградски къщи, в административни, в обществени и в промишлени здания. Монтирайки системата «GIDROLOCK»Вие получавате гаратирана защита от наводнения.

При попадане на вода върху датчика системата «GIDROLOCK» автоматично ще прекъсне водоподаването с помощта на сферичните електрически задвижващи механизми. Възобновяването на подаването на водата ще се извърши само след отстраняване на аварията. Сферичните електрически задвижващи механизми се монтират на вертикалите на горещата и студената вода  (или на отоплителната система) след ръчните вентили. Системата е снабдена със звукова сигнализация. При откриване на протичане на вода тя Ви информира, за да можете Вие да се справите оперативно с аварията.

Датчиците за протичане на вода е препоръчително да се монтират на местата с вероятна поява на вода. Например, можете да монтирате датчиците за протичане на вода:

 • под ваната,
 • под душ-кабината,
 • под джакузито,
 • под мивката,
 • до тоалетната чиния,
 • под пералнята,
 • под съдомиялната машина,
 • под радиатора,
 • под котлето за отопление,
 • под бойлера,
 • под пречиствателната станция,
 • до вертикалните щрангове на студената и топлата вода….

Благодарение на използването на сферичните електрически задвижващи механизми системата «GIDROLOCK» има редица неоспорими предимства пред аналогичните системи, които използват в качеството им на изпълняващ механизъм за прекъсване на водата електромагнитни клапани. Преди всичко, това е дълговечност, надеждност, ниско енергопотребление и високи експлоатационни характеристики.  (вж. раздел: предимства на системата «GIDROLOCK»).

Сферичният електрически задвижващ механизъм се състои от две основни части: сферичен кран и електрически задвижващ механизъм. Сферичният кран се използва в качеството си на спирачна арматура за течности и служи за пълно затваряне или отваряне на потока на транспортираната среда (вода). Сферичните кранове могат да се монтират на тръбопроводите в най-различно положение. Електрическият задвижващ механизъм е предназначен за дистанционно управление на сферичния кран.

Благодарение на своята надеждност и дълготрайност сферичните кранове практически изместиха в световната практика вентилите и спирателно-салниковите  кранове.

Предимства на сферичните кранове:

 1. Коефициентът на съпротивление на потока е равен на 1(като при гладка права тръба!). При вентила този коефициент е повече от 4-5 пъти, при конусните кранове той е повече от 3-4 пъти. Полезният ефект е икономия на разхода на електроенергия в задвижванията на помпите и на компресорните агрегати.
 2. Простота на управлението – завъртане на 90 градуса. За затваряне на вентила са  нужни няколко пълни оборота на бутона. Полезен ефект – бързо действие.
 3. Абсолютна херметичност на затвора. Полезен ефект: отсъствие на изтичане на работната среда, икономия на вода, нефтопродукти, газ.
 4. Дълговечност. Маншетите от политетрафлуоретилен (флуоропласт, тефлон) в контакт със сферичния кран от неръждаема стомана практически нямат износване, издържат повече от 100000 цикъла «отваряне-затваряне».
 5. Температурна издръжливост на сферичния кран до 220 градуса Целзий. Клапанът (вентилът) с гумено уплътнение допуска едва 70 градуса по Целзий, а конусният кран – не повече от 80 градуса по Целзий.

Защо Вие да използвате сферични кранове с повишени параметри на работно налягане?

При производството на сферични електрически задвижващи механизми се използват сферични кранове, изработени от висококачествена неръждаема стомана. Сферичните кранове са разчетени на максимално налягане до 64 атмосфери. Използването на такива сферични кранове е свързано само с повишаването на надеждността и с увеличаването на срока на експлоатация в системите на водоснабдяване и отопление.

Внимание!
В съвременните жилищни домове максималното налягане в системите за водоснабдяване (отопление) може да превишава 16 атмосфери. Ние не Ви препоръчваме да монтирате в съвременните високи блокове оборудване, разчетено на максимално налягане 16 атмосфери.

Може ли да се монтира система, когато ремонтът вече е приключен?

Системата «GIDROLOCK» може да бъде монтирана както в процеса на ремонтни дейности, така и след приключването им. Монтажът на системата не изисква сериозно вмешателство в работата на системата за водоснабдяване или даже и незначително повреждане на елементите от Вашия интериор. Ако Вие правите ремонт сега, то по-добре е да монтирате системата в процеса на ремонтиране. На първо място, това е по-лесно, а на второ – Вие се застраховате от невнимателни действия на своите строители при извършване на ремонтните дейности.

За монтаж на системата не са нужни специални инструменти. Ще са Ви необходими: за монтажа на сферичен електрически задвижващ механизъм – регулируем гаечен ключ (за който и да е санитарен техник това е основен инструмент); за монтаж на блока за управление – отвертка, клещи за рязане на тел; за включване на датчиците за протичане на вода – отвертка.

За да свържете захранващото напрежение към блока за управление можа да използвате следните марки кабели: ВВГ 3х0,5; ВВГ 3х0,75; NYM 3х0,5; NYM 3х0,75; ПВС 3х0,5; ПВС 3х0,75.

За увеличаване на дължината на кабела на датчика за протичане на вода, можете да използвате следните марки кабели:: FTP 2x2x0,35; ШТЛП 4.

По европейската класификация крановете се отнасят към «пълнопроходимите», ако процентното отношение на площта (на открито) на прохода в крана към площта на напречното сечение на присъединената тръба съставлява 90%-100%. Ако този показател се намира в рамките от 70 до 90% – кранът се отнася към «стандартните».
При по-малки величини на даденото съотношение – кранът се нарича «редуциран».
Изхождайки от дадената класификация, сферичните кранове  «GIDROLOCK» са «пълнопроходими», отношението на площта (на открито) на прохода в крана към площта на напречното сечение на присъединената тръба съставлява 100%.
В системата «GIDROLOCK» не се използват сферични кранове със стеснение на проходното сечение на потока.

PN (pressure normal) работно (нормално) налягане, за което е разчетен Вашият сферичен кран..
Работно налягане – най-важната характеристика на сферичния кран. Често за рекламни цели се посочва не работното налягане, а максималното налягане. Максималното налягане – това е налягането в системите на водоснабдяване и отопление, което сферичният кран може да издържи непродължително време. Превишаването на дадения параметър може да доведе до авария. Помнете, че работното налягане винаги е по-малко от максималното налягане!

PN10 работното налягане е изчислено за 10 атмосфери или 1,0 МПа.
PN16 работното налягане е изчислено за 16 атмосфери или 1,6 МПа.
PN20 работното налягане е изчислено за 20 атмосфери или 2,0 МПа.
PN40 работното налягане е изчислено за 40 атмосфери или 4,0 МПа.
PN64 работното налягане е изчислено за 64 атмосфери или 6,4 МПа.
В системата «GIDROLOCK» се използват сферични кранове с работно налягане PN64.

Обозначенията на крановете WOG не са обозначения на серията на крана или на марката стомана. Това са обозначения на американския стандарт, определящ нормативното налягане за крановете. WOG (water-oil-gas) (вода-бензин-газ) по-нататък следва значението на нормативното налягане psi.* WSP (water steam pressure) (налягане на водната пара) .

1000WOG=1000PSI=68Атмосфери.
*Psi/Пси (англ. pound-force per square inch, lbf/in2) — извънсистемна единица за измерване на налягането  «фунт-сила на квадратен дюйм». Основно се употребява в САЩ, численно е равна на  6 894,75729 Па=0,06894 Бар

Проверката на работоспособността на системата се заключава в простия визуален контрол на датчиците за протичане на вода. Върху тях не трябва да има силно замърсяване, тъй като това може да намали чувствителността на устройството. Важно е да се проверява местоположението на монтираните датчици, доколкото те могат да са обърнати или преместени, например по време на почистване. В инструкцията по монтажа и експлоатация на системата «GIDROLOCK» е иписан редът за проверка на работоспособността на системата.

Всички елементи на системата «GIDROLOCK» са изработени и изпитани по технология, обезпечаваща повишена надеждност. Гаранционният срок на системата  «GIDROLOCK» е  48 месеца от датата на продажба.

Системата е проста и разбираема за експлоатация и не изисква никакви особени специални умения и знания.

Политика за поверителност

Строго необходими

Строго необходимите „бисквитки“ правят работата на сайта възможна, като подпомагат основни функции от рода на навигацията между страниците и достъпа до защитените части на сайта. Настоящият сайт не може да работи правилно без такива „бисквитки“.

WordPress
Ние използваме WordPress „бисквитки“, които проследяват дали Вие сте логнат в сайта с потребителско име.

WooCommerce
Използваме бисквитки за извършването на онлайн поръчки през сайта. WooCommerce е разширението, които ни позволява да Ви предоставим нашият онлайн магазин. Налице са три „бисквитки“:

woocommerce_cart_hash
woocommerce_items_in_cart
wp_woocommerce_session_
Първите две „бисквитки“ ни позволяват да виждаме какво добавяте във вашата количка. Третата „бисквитка“ ни помага да свързавме Вашата потребителска сесия със наличностите в количката.

Нито една от изброените бисквитки не съдържа лична информация.

WordPress Cookies, WooCommerce Cookies

Статистически

Статистическите „бисквитки“ помагат на собствениците на сайтове да научават как посетителите си взаимодействат със сайтовете, като събират и докладват анонимна информация.

Ние използваме бисквитки на Google Analytics, позволяващи ни да виждаме от къде, по кое време и до коя страница в сайта достига даден потребител.

Ние използваме стандартни бисквитки на WordPress, които преброяват колко пъти е била посетена дадена страница. Те не съдържат лична информация.

Ние използваме бисквитки на Facebook Pixel, за да проследяваме референциите към сайта от Facebook.com.

Google Analytics, Facebook Pixel, WP-Statistics